Selecteer een pagina
Helleborus

Blog  >  Mijn tuin

Bloemen in de winter

Ook helemaal klaar met die saaie wintertuin? Leuk hoor die uitgebloeide hortensia’s en dropplantjes, maar ik ben toe aan de zomer! Toe aan een lekker weertje en een tuin vol prachtige bloemen en geuren.

Maar ook al is het eind januari, de eerste sprankeltjes van de lente zijn gelukkig al weer zichtbaar. Zo telde ik net in mijn tuin maar liefst drie verschillende soorten bloemen!

Tussen de groene blaadjes van de kleine maagdenpalm vond ik een paar leuke paarse bloemetjes, de wintersneeuwbal doet zijn naam eer aan en zit vol lichtroze bloementrossen en de eerste bloem van de lenteroos is open. Ja hoor, de lente kan beginnen!

De lenteroos bloeit!

Bloem van de lenteroos (Helleborus orientalis)

Wintersneeuwbal

Wintersneeuwbal (Viburnum bodnantense)

Kleine maagdenpalm

Paars bloemetje in de kleine maagdenpalm (Vinca minor)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief